Το πρόγραμμα Erasmus+ Agree αρωγός στη βελτίωση της υποδομής του σχολείου μας

Η συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “Agree” (αρ. συμ. Νο 2017-1-FR-KA201-037156) αποδείχτηκε πολλαπλά ωφέλιμη για το σχολείο μας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν καλές συνήθειες και πρακτικές σε θέματα αειφορίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Επιπλέον είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορές, να δημιουργήσουν επαφές με άτομα της ίδιας ηλικίας από χώρες της Ευρώπης.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από τις συμμετέχουσες χώρες και να γνωρίσουν διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και υποδομές, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές.

Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος υπήρξε η δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος και ο οποίος αποτελεί πλέον κτήμα του σχολείου μας ενισχύοντας σημαντικά το εκπαιδευτικό έργο.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν σε κάθε όροφο του σχολείου ενισχύοντας σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας, δύο βιντεοπροβολείς και μια οθόνη μεγάλης διαγωνίου που ενσωματώθηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας και στο εργαστήριο πληροφορικής αντίστοιχα καθώς κι ένα υπολογιστικό σύστημα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σχολείου.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας μετά από την τετραετή πλέον συμμετοχή του στο πρόγραμμα, και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας που δεν κατέστησαν δυνατή την πλήρη εξέλιξη του προγράμματος κυρίως όσον αφορά στις μετακινήσεις των μαθητών θέλει να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς και κηδεμόνες τους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, την καθηγήτρια Θωμά Μάγδα που οργάνωσε και υλοποίησε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα καθώς και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην υλοποίησή του, Τζανετάκη Παναγιώτη, Καλτσά Ιωάννη, Ντούβλη Ελένη, Σιώκου Καλλιόπη, Δερνίκα Ελένη, Νικολάου Δημήτριο, Σπαθούλα Ευάγγελο.