Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο

Στις 14, 15, και 16 Απριλίου 2024 η Α΄ τάξη του 1ου ΓΕΛ Λαμίας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Μυκήνες, στο Ναύπλιο και στην Επίδαυρο στο πλαίσιο των τεσσάρων πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε τις Μυκήνες, την κοιτίδα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και η επίσκεψη στο «Θησαυρό του Ατρέα» προκάλεσε το θαυμασμό και τη συγκίνηση για τα μεγαλουργήματα του παρελθόντος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας απολαύσαμε μια όμορφη βόλτα στις όμορφες γειτονιές του Ναυπλίου, που θεωρούνται ζωντανά αξιοθέατα της πόλης.

Τη δεύτερη ημέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Παλαμήδι. Το μεγαλοπρεπές Ενετικό Κάστρο του Παλαμηδιού μας πρόσφερε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς το Μπούρτζι και την Ακροναυπλία και να γνωρίσουμε τη μακραίωνη ιστορία του. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Ναύπλιο, την πόλη που πρωταγωνίστησε στα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας και οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με μνημεία του πολιτισμού και της ιστορίας του έθνους μας (Βουλευτικό, Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Καποδίστρια, Ι.Ν.Αγ.Σπυρίδωνα, Τριανόν, Πάρκο Κολοκοτρώνη, Μητρ.Ν.Αγ.Γεωργίου, κ.α.) και ενημερώθηκαν για τις περιόδους ακμής και λειτουργίας τους.

Την Τρίτη ημέρα επισκεφτήκαμε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η επίσκεψη συνδυάστηκε με δραστηριότητες στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την αξιοθαύμαστη ακουστική του χώρου. Κατά την επιστροφή πραγματοποιήθηκε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου όπου οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την διάνοιξη και να φωτογραφηθούν.